
Sindromul Burnout este experimentat atunci când stresul se menține pe o perioadă mai lungă de timp și afectează puternic calitatea vieții. Epuizarea emoțională, detașarea, insomnia, stările depresive și scăderea capacității de concentrare sunt doar câteva dintre simptomele care duc la sindromul burnout.
Persoanele care experimentează sindromul burnout își pierd energia și dorința de muncă, se simt ineficienți și nefericiți. Somnul este afectat – fie nu poți adormi, fie ți-e greu să te trezești dimineața, perspectivă asupra vieții este una negativă, apare lipsa motivației și letargia, iar un sentiment general de insatisfacție îți acaparează viața.
Sindromul burnout este recunoscut de Organizația Mondială a Sănătății ca “fenomen ocupațional” și apare, de obicei, din cauza stresului care a devenit cronic și se manifestă de obicei în mediul profesional. Cei care au parte de efectele sindromului burnout se simt epuizați fizic și emoțional, așa că viața profesională stresantă ajunge să afecteze fiecare parte din viața personală.
Fenomenul de burnout asociat mediului profesional și poate fi extrem de nociv, fiind asociat cu cresterea riscului de boli cardiovasculare, depresie si sinucidere.
Terapia cu Neurofeedback ajută la ameliorarea simptomelor de burnout, fiind o formă de terapie sigură și rapidă, bazată pe știință și fără efecte secundare. Neurofeedback se folosește de una din cele mai impresionante abilități ale creierului: neuroplasticitatea.
Aici găsești Legătura dintre neuroplasticitate, neurofeedback și schimbarea obiceiurilor.
Neurofeedback este un antrenament al creierului, care ajută undele cerebrale să revină, în timp, la o normalitate relaxantă. În cazul sindromului de burnout și al efectelor acestuia, neurofeedback ajută creierul să se relaxeze. În timpul unei ședințe cu neurofeedback, terapeutul se uită de aproape la funcționarea electrică a creierului și la felul în care variază undele cerebrale. Astfel, cu ajutorul trainingului de neurofeedback, creierul este antrenat să funcționeze într-un fel optim și confortabil, care, în timp, devine natural.
AIci găsești mai multe detalii despre Cum să înțelegem terapia cu Neurofeedback.