
Tulburările psihologice care se caracterizează prin obiceiuri alimentare anormale, nesănătoase sunt considerate tulburări alimentare.
Cele mai cunoscute tulburări de alimentație sunt:
Anorexia nervoasă – Din cauza problemelor legate de stima de sine și imaginea corpului, anorexia nervoasă este o tulburare în care consumul inadecvat de alimente are ca rezultat ca persoana să devină subponderală. Frica extremă de a se îngrășa duce la obsesia prevenirii creșterii în greutate.
Anorexia poate duce la pierderea musculară, leșin, oboseală, păr uscat și piele, osteoporoză și insuficiență cardiacă.
Semnele de avertizare ale anorexiei includ:
Bulimia – Similar cu anorexia, bulimia apare din cauza stimei de sine și a problemelor de imagine corporală. Cei care suferă de bulimie au episoade de consum excesiv de mancare, iar persoana se simte scăpată de sub control.
Aceste episoade sunt imediat urmate de comportamente utilizate pentru a preveni creșterea în greutate, în special vărsăturile auto-induse, folosirea laxativelor.
Bulimia netratată duce la inflamația esofagului și ruptură gastrică, bătăi neregulate ale inimii, insuficiență cardiacă și moarte. Tulburările de alimentație sunt foarte des însoțite de alte tulburări psihologice, inclusiv depresie si anxietate.
Neurofeedbackul antrenează creierul să funcționeze calm, reglând sistemul nervos, ajutându-i pe cei care suferă de tulburări alimentare să îmbunătățească conștientizarea apetitului.
Neurofeedback-ul ajunge la rădăcina problemelor din creier și tratează cauza principală, îmbunătățind starea generală a creierului.